Konference - Humanizmi kunder dhunes.

Aktivitetet perkujtimore “Eksod 99” startuan me Konferencen – Humanizmi kunder dhunes.
Ne kete konference moren pjese perfaqesues te qeverise shqiptare dhe kosovare se asaj kohe, deputete, perfaqesues institucionesh dhe gazetare.
Referuesit Wolfgang Grossruck, Fatmir Sejdiu, Kastriot Islami, Ali Topalli, Rexhep Shahu theksuan rolin e strukturave shteterore, medias dhe organizatave nderkombetare ne menaxhimin e krizes se asaj kohe.
Kryetari i Këshillit të Qarkut Kukës, z. Abedin Oruçi ne fjalen e tij te rastit, falenderoi të gjithë aktorët për kontributin e jashtëzakonshëm në perballimin e situates, ai gjithashtu theksoi qe siç kemi qene te bashkuar, do te vazhdojme te jemi.
Aktivitetet perkujtimore do te pasojne me panairet e ndryshme dhe koncertin festiv.