Dita e Gështenjës

Fokusi i këtij aktiviteti është të promovojë gështenjën me produktet dhe nënproduktet e saj në mënyrë që të nxisim rritjen e numrit të kultivuesëve të saj.
Organizimi i kësaj feste po kthehet tashmë në traditë për Qarkun e Kukësit.
Në sajë të kësaj feste u organizua një koncert festiv me valle tradiconale festive të krahinës dhe u ekspozuan disa produkte me gështenja të përpunuara, të gatuara me miell të gështenjës duke e njohur komunitetin me shumellojshmëri të gatimit të gështenjës.