Lufta e Lumës

Lufta e Lumës (1912) është një nder betejat e rëndësishme të historisë së popullit shqiptar. Ajo është një faqe e papërsëritshme lavdie e heroizmi, nga më unikalet në historinë mijëvjeçare që zhvilluan shqiptarët kundër pushtuesve të huaj.

Në nëntor 1912, serbët pushtuan Morinin, Bardhocin, Pobregun, Gostilin, Nangët, Bicajt dhe në radhë ishte Kolesjani, me vendet e tjera pas tij.

Ky sesion përkujtimor për Luftën e Lumës kundrejt serbëve organizohet përmes kumtesave të historianëve dhe studiuesve, pjesëve artistiko-letrare dhe në formë teatrale.