Shëngjergji

Kjo festë festohet në rajone të ndryshme të vendit në gjysmën e parë të majit. Kremtohet fundi i dimrit dhe ardhja e verës. Më 6 maj fshati Shishtavec organizon shfaqje folklorike, panair gastronomie, kame zjarri, gara me kuaj si dhe aktivitete të ndryshme sportive dhe kulturore