Dita e parë e vitit të ri shkollor 12.09.2022

Institucioni i Këshillit të Qarkut Kukës , me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor , ju uron të gjithë nxënësve , stafeve pedagogjike dhe prindërve :
"Suksese e mbarësi "Qofshi të lumtur e të shëndetshëm e paçi bekime në rrugën e marrjes së dijeve!
Urimi më i veçantë është sidomos për fëmijët e vegjël që sot për herë të parë do të ulen në bankat e shkollës pasi kanë në duar sivjet edhe Abetaren e Unifikuar të Gjuhës Shqipe.
Zoti i bekoftë të gjithë mësuesit dhe nxënësit e Qarkut Kukës.
Urime!

Çmimi "Hasan Prishtina" akorduar për Qarkun Kukës nga Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur

Nuk mund të harrojmë kurrē atë çfarë banorët e Qarkut Kukës kanë bërë për të pritur mijëra vëllezër e motra kosovarë në ato ditë të veshtira të viteve 1998-1999.
Kjo ishte motoja dhe simbolika e ceremonisë së zhvilluar sot në sallën e Këshillit të Qarkut Kukës , në të cilën u bë dorëzimi i Çmimit "Hasan Prishtina" , akorduar për Qarkun Kukës , nga Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur me seli në Prishtinë.

"Hardh Fest 2022" Komuna Rahovec

Me ftesë të Komunës Rahovec , ishim pjesë e takimeve dhe festimeve të festës "Hardh Fest 2022"
Në ceremoninë e hapjes së këtij aktiviteti 3 ditor (2 - 4 Shator 2022) zhvilluar në Rahovec fjalën e hapjes e mbajti Kryetari i komunës Rahovec z.Smajl Latifi.
Më pas përshëndetën ministra e deputetë të Kuvendit të Kosovës si dhe të shoqatave të ndryshme që operojnë në atë zonë dhe që merren kryesisht me prodhimin dhe përpunimin e rrushit.

Ceremonia e dorëzimit të titujve "Nder i Qarkut Kukës" për Shoqatën Atdhetare-Kulturore “Bijtë e Shqipes” në Filadelfia si dhe për studiuesin dhe autorin e disa librave z. Hysë Hasa.

Në sallën e Pallatit të Kulturës “Hasan Prishtina” Kukës sot me datë 26 gusht 2022 ora 12.00 u organizua ceremonia e dorëzimit të titujve "Nder i Qarkut Kukës" për Shoqatën Atdhetare-Kulturore “Bijtë e Shqipes” në Filadelfia si dhe për studiuesin dhe autorin e disa librave z. Hysë Hasa.
Ceremonia filloi me hymnin e flamurit dhe fjalën e hapjes e mbajti Kryetari i Këshillit të Qarkut Kukës z. Abdulla Domi.

Mbledhja e rradhës e Këshillit të Qarkut Kukës 25.07.2022

Sot me datë 25.07.2022 ora 12.00 u zhvillua në sallën e takimeve mbledhja e rradhës e Këshillit të Qarkut Kukës.
Pas miratimit të rendit të ditës dhe diskutimeve të çdo pike , në këtë mbledhje u miratuan të gjitha Projekt-Vendimet e paraqitura me unanimitet të plotë nga ana e këshilltarëve.
Në fund të mbledhjes Kryetari i Këshillit të Qarkut z. Domi informoi këshilltarët mbi ecurinë e investimeve të planifikuara të KQK-së gjatë këtij viti dhe problematika me të cilat ndeshet sot ky Institucion.

60-vjetori i qytetit të Kukësit

Urime festën e 60-vjetorit qyteti ynë Kukës !
Respekte e faleminderit pēr të gjithë brezat e ndertuesve të qytetit tonë të bukur të cilët kanë kontribuar ndër vite...
Djersa dhe mundi i tyre në ndërtimin e qytetit nuk mund të harrohen për asnjē çast ndaj urimi ynē për Ju do të jetē në vite :
Paçi shëndet e ju jemi përulës që na dhuruat njē qytet qē çdo ditë po bëhet më i bukur...

Bekuar qoftë çdo ndërtues i Kukësit kudo jetofshin e punofshin.
Gēzuar ditëlindjen Kukësi ynë

Urime Festën e Kurban Bajramit

Këshilli i Qarkut Kukēs uron të gjithë besimtarët mysimanē Gëzuar Festēn e Kurban Bajramit. Le tē shërbejë kjo ditë feste pēr mē shumē dashuri e solidaritet në mes njëri-tjetrit, për paqe e lumturi në çdo ditë të jetës.
Me kēte rast sot në myftininë Kukës u zhvillua një vizitë nga ana e Kryetarit të Këshillit të Qarkut z, Domi dhe Sekretarit z. Spahiu.
U falenderua puna e berë nga ana e Myftinisë Kukës pēr të përçuar tek çdo besimtar frymën e bashkēpunimit dhe të bashkëjetesēs në harmoni e gëzim vëllazëror.
Urime festa !

Takime në nivel rajonal me drejtues të këshillave vendore në kuadër të reformës të decentralizimit (1 Korrik 2022)

Shoqata e Këshillave të Qarqeve ka nisur takimet në nivel rajonal me drejtues të këshillave vendore në kuadër të reformës të decentralizimit.
Takimi i parë u zhvillua në Qarkun e Lezhës me pjesëmarrjen e Këshilltarëve Vendorë të Qarqeve Lezhë, Shkodër dhe Kukës.

Kreu i Këshillit të Qarkut Lezhë z. Agron Ivanaj mikpriti takimin dhe u shpreh se sot fillon zyrtarisht faza e dytë e reformës së decentralizimit. Ne besojmë te decentralizimi dhe forcimi i demokracisë lokale ndaj do punojmë sëbashku në këtë drejtim.

Konferenca e decentralizimit dhe performancës financiare 17.06.2022

Me datë 17 Qershor 2022 në një nga sallat e Pallatit të Kongreseve në Tiranë u zhvillua konferenca e decentralizimit dhe performancës financiare, organizuar nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe Ministria e Brendshme.
Në këtë konferencë mori pjesë Kryeministri i Shipërisë z. Rama , Ministri i Brendshëm z. Çuci, Ministrja e Financave dhe e Ekonomisë znj. Ibrahimaj Kryetarët e Bashkive dhe ato të Këshillave të Qarqeve tê Republikës së Shipërisë.

Hapja e Sezonit Turistik "Valbonë 2022"

Këshilli Qarkut Kukës në bashkëpunim me Bashkinë Tropojë zhvilluan sot një ceremoni me rastin e hapjes së sezonit turistik 2022.
- Merrnin pjesë Deputetja e Qarkut znj. Duraku, Kryetari i Bashkisē Tropojë z. Byberi, Kryetari i Bashkisë Has z. Morina, Nënprefekti i Tropojës z. Gosturani, këshilltarë bashkiak nga Kukësi, Hasi e Tropoja, qytetarë të Tropojës e të Kosovës, artistë të ardhur nga shumë treva shqiptare në "Sofra Dardane" e të ftuar të tjerē..

Faqet